Antibakteriálne striebro

Striebro je svojimi vlastnosťami unikátny drahý kov. Striebro to nie je len šperk, minca alebo tabatierka.

Najmä v minulosti bolo striebro synonymom kvalitného stolovania. Je to zapríčinené najmä fyzikálno-chemickými vlastnosťami tohto kovu.

Pri styku s vodou vznikajú strieborné Ióny  (Ag+). Tieto Ióni sú smrtiacou zbraňou pre baktérie a vírusy, ktoré pri styku so striebrom hynú a nemnožia sa ďalej, čo vedie v konečnom dôsledku k žiadanému efektu – ochrane našich najmenších. Efekt strieborného alebo postriebreného príboru možno označiť ako povrchové (lokálne)  antivirotikum/antibiotikum.

Účinok striebra je známy už od nepamäti. Stolovanie výlučne striebornými príbormi a taniermi počas morových epidémií, vhadzovanie strieborných mincí do novo vykopaných studní, aby bola voda vhodná na pitie. Príbory šľachty kráľov a cisárov výlučne zo striebra, využitie striebra na dezinfekciu v zdravotníctve – koloidné striebro prípadne antibakteriálne/antivirotické nátery s obsahom nano častíc striebra.

To všetko dokazuje, že voľba striebra na každodenné používanie pre našich najmenších, často ufúľancov je skvelým rozhodnutím.